JeSuisCharlie Zutphen

UnknownVanavond om 18.00 uur is er een protestbijeenkomst op het ’s Gravenhof (voor het oude stadhuis) in Zutphen om stil te staan bij de afschuwelijke gebeurtenissen in Parijs, net als in veel andere steden over de hele wereld.

De schok en verontwaardiging over de terroristische aanslag die gisteren in Parijs plaatsvond is ook in ons land groot. We voelen een grote betrokkenheid bij de slachtoffers, de Parijzenaren, de pers en de politie. Met deze bijeenkomst willen we daar uiting aan geven.
Een aanslag op een cartoonist / journalist is een aanslag op de vrijheid van meningsuiting. En dat is een aanslag op de vrijheid, en dus op ons allemaal. Daarnaast is het ook een aanslag op de politie. Dat alles is vreselijk, want journalisten en politieagenten zijn juist mensen die in onze samenleving pal staan voor onze vrijheden.

images-1Sprekers

Burgemeester Arnold Gerritsen zal om 18.15 uur een korte boodschap uitspreken. Stadsdichter Tim Pardijs draagt een gedicht voor en Niek Megens, chef redactie van de Stentor, zal namens de gezamenlijke regionale media het woord voeren.
We vragen iedereen een pen of potlood mee te nemen en deze in stil protest te laten zien.

auteur: Petra van den Berg