Brug bouwen tijdens het Berkelfestival!

Leden van Scouting Zona in Warnsveld bouwen tijdens het Berkelfestival op 24, 25 en 26 augustus 2018 een Engelenbrug over de Berkel tussen de Rozengracht en de Molengracht in Zutphen.

Zij doen dit in samenwerking met het burgerinitiatief “Berkel in de stad” (BIDS) bestaande uit inwoners van de binnenstad van Zutphen die zich inspannen voor een Berkel waar iedereen van kan genieten en waar actief gebruik van kan worden gemaakt. De brug is vernoemd naar Schoenmode Engelen die op verschillende fronten haar medewerking verleent.

De Berkel kent een rijke geschiedenis en verbindt Berkelsteden en inwoners. Het heeft een belangrijke functie als opslag in droge tijden, als afvoer in natte tijden en als verkoeler in hete tijden. Het met elkaar bouwen van een brug tijdens het Berkelfestival symboliseert deze verbinding.

Met respect voor de stadsnatuur bouwen de leden van Scouting Zona op vrijdag 24 augustus (vanaf circa 14:00 uur) twee bruggenhoofden aan de oevers die makkelijk te verwijderen zijn. Om 16:00 uur worden de bruggenhoofden geïnspecteerd door de gemeente. Op zaterdag 25 augustus wordt de brug gebouwd. Op zondag 26 augustus is iedereen welkom om de brug te bewonderen en er gebruik van te maken. De brug vanaf 16:00 uur weer afgebroken.

Om de brug te realiseren en om hem vanaf het water te bewonderen drijft er een vlot in de Berkel, waarmee onder begeleiding gevaren kan worden. In de nacht van zaterdag op zondag zal de leiding van Zona waken over de brug. Bij slecht weer komt er een legertent op het nabij gelegen grasveld (op de hoek van de Berkelkade en de Molengracht).

Iedereen is welkom. Kijk voor alle informatie op: www.berkelfestival.eu/bruggenbouwers-zutphen/

Het bouwen van de Engelenbrug is onderdeel van het Berkelfestival 2018: een parelsnoer van activiteiten in, op en rond rivier de Berkel en in de Berkelsteden.

De activiteiten worden georganiseerd door lokale initiatiefnemers en vinden plaats in onder andere Zutphen, Almen, Lochem, Borculo, Eibergen en Rekken. Daarnaast zijn er een aantal grensoverschrijdende activiteiten in samenwerking met Duitsland.